Seizoensfeesten

Op zoek naar oranje accessoires voor Koningsdag? Of misschien wil je ideeën opdoen voor Sinterklaas of Kerst? De SpeelgoedFamilie heeft haar ideeën en tips per gelegenheid voor je op een rijtje gezet, zodat jij er een nog groter succes van kunt maken. 

Seizoenfeesten zijn feestdagen die jaarlijks terugkomen en vaak gekoppeld zijn aan bepaalde seizoenen of religieuze feestdagen. Voorbeelden hiervan zijn kerst, carnaval en pasen.
Kerst is een feestdag die wordt gevierd door christenen ter ere van de geboorte van Jezus Christus. Het wordt gevierd op 25 en 26 december en is een van de meest populaire seizoenfeesten in de westerse wereld. Tijdens kerst worden er vaak cadeaus uitgewisseld, worden er speciaal gerechten bereid en wordt er gezellig samengezeten met familie en vrienden. Ook worden er vaak kerstbomen opgetuigd en andere decoraties geplaatst om het huis in kerstsfeer te brengen.
Carnaval is een feestdag die vooral wordt gevierd in katholieke gebieden, zoals Brazilië, Spanje en Italië. Het wordt gevierd in de periode voor de vastentijd en staat bekend om de muziek, de dans, de kostuums en de feestelijkheden. Tijdens carnaval worden er vaak grote optochten georganiseerd met muziek, dans en kostuums, en worden er feesten gehouden met muziek, drank en eten.
Pasen is een feestdag die wordt gevierd door christenen om de opstanding van Jezus te vieren. Het wordt gevierd op de eerste zondag na de eerste volle maan na de lente-equinox. Tijdens Pasen worden er vaak eieren gehouden, worden er paasontbijten georganiseerd en worden er paasdiensten bezocht. Ook worden er vaak paashaasjes en andere paasdecoraties gebruikt om het huis in paassfeer te brengen.

Seizoenfeesten zijn een leuke manier om samen te komen met familie en vrienden en om te vieren wat er in het leven belangrijk is. Ze bieden de kans om te genieten van het gezelschap van anderen, om te ontspannen en om de schoonheid van de natuur te vieren. Het is leuk om de verschillende seizoenfeesten te vieren en om te ervaren hoe ze verschillen per cultuur en per land.

Filteren op

Leeftijd
meer... minder
Kleur
meer... minder
Materiaal
meer... minder
Thema
meer... minder
Karakter
Prijs
Merk
meer... minder
Filter
Verkleedkleren accessoires

Ooglapje Piraat

LG-Imports
LG4348
€ 0,36 € 0,40
Tollen, Jojo’s en Spinners

Tol Sinterklaas

LG-Imports
LG4279
€ 0,26 € 0,29
1-36 van 744 product(en)
Product toegevoegd aan verlanglijst