Insecten: sommigen gruwelen ervan. De meeste kinderen vinden ze juist geweldig. Spelen in de natuur is goed voor de gezondheid en het inlevingsvermogen van je kids. Ga samen het bos of veld in om samen kleine insectjes te vangen en te bestuderen. Zo leert je zoon of dochter echt wat over de natuur!

Wat heb je nodig voor de insectenspeurtocht?

Om de kleine beestjes te kunnen vangen en analyseren heb je de juiste spulletjes nodig. Waarin kun je insectjes veilig en diervriendelijk opvangen? Hoe bestudeer je zulke kleine diertjes eigenlijk? Met speciale vangnetjes kun je de kleinste diertjes vangen. Stop het insectje in een speciaal insectenpotje en bekijk het met een vergrootglas. Heeft je kind schik in de speurtocht? Verras hem of haar met een volledig observatiepakket!

Een insect als huisdier?

Je kunt een insect tijdelijk in een insectenpotje bekijken, maar sommige insectjes zijn zelfs als huisdier te houden. Wil je echt leren begrijpen hoe een wandelende tak of krekel leeft? Kies bij Speelgoedfamilie.nl een insectenhotel, vlinderkast of ander verblijf en observeer thuis je favoriete insectjes. Vind je zoon of dochter de beestjes toch een beetje eng? Ook veel speelgoedinsecten zijn verkrijgbaar!