Op vakantie met de auto of trein: het is leuk, maar wel een lange zit. Het grote voordeel van reizen over land is de grote vrijheid die het geeft. Er is van alles te zien onderweg en je kunt stoppen waar en wanneer je wilt. Wanneer de bestemming ver is, kan het zitten na een tijdje wel wat langdradig worden. Hoe voorkom je verveling tijdens het reizen? Voor de kinderen én volwassenen is reisspeelgoed volop verkrijgbaar. Ook kun je leuke spelletjes voor tijdens de rit verzinnen.

Klein van formaat, groots in vermaak

Het is best indrukwekkend dat makers van speelgoed en spellen met weinig toch heel vermakelijke producten kunnen maken. Ook in miniformaat zijn spelletjes leuk. Zo zijn er allerlei reisspellen verkrijgbaar, waaronder klassiekers als ‘Mens Erger Je Niet’ en ‘Vier op een Rij’. Ook een nieuwer spel als ‘Keltis’ is leuk om uit te proberen. De gezelschapsspelletjes zijn allemaal compact en bevatten geen kleine onderdelen. Ook in de auto of trein zijn ze daarom gemakkelijk te spelen.

Verzin je eigen reisspel

Naast bestaande reisspellen spelen, kun je natuurlijk ook jezelf vermaken door zelf dingen te verzinnen. Bedenk samen een leuk spelletje om tijdens de reis te doen. Alleen al door iets uit te denken zal de tijd voorbijvliegen. Raadsels, zoekspelletjes en meer zijn allemaal erg vermakelijk. Inspiratie nodig voor vertrek? Kijk gerust op Speelgoedfamilie.nl. Met een van de setjes met een groot aantal spelactiviteiten weet je zeker dat je je geen moment hoeft te vervelen. Speelgoedfamilie.nl heeft een bijzonder groot aanbod reisspeelgoed.