Wat vind jij het leukst aan Koningsdag? Het bezoek van de koninklijke familie volgen op tv? Jezelf schminken en verkleden in een gekke, oranje outfit? Of toch de traditionele Hollandse spelletjes die er gedaan worden. Wat jouw keus ook mag zijn, bij deze oer-Hollandse feestdag horen enkele attributen en lekkernijen. Zo zullen veel mensen op die dag een heerlijke oranjetompoes eten. Daarnaast dossen velen zich uit in de gekste outfits voor een feestje of gewoon om zo de stad in te gaan. In (stads)centra zijn er allerlei dingen te zien en beleven.

Oranje boven, Oranje boven…

De meeste Nederlanders zullen bovenstaande tekst wel kennen. Het komt van een Nederlands volksliedje dat al in de 19e eeuw werd gezongen. Hoewel de tekst oorspronkelijk afgemaakt werd met ‘Leve de koningin!’, wordt er nu ‘Leve het koningspaar!’ gezongen – wel zo toepasselijk voor Koningsdag. Vanwege de nationale kleur zijn voor 27 april de artikelen bij De Speelgoedfamilie.nl bijna allemaal oranje. Je zult jouw feestoutfit er zeker kunnen vinden.

De grootste rommelmarkt van het jaar

Op Koningsdag kan ook jij even speelgoedverkoper voor een dag worden. Zoek wat spulletjes bij elkaar en kijk wat het oplevert op de vrijmarkt. Misschien kun je je opbrengst zelfs gebruiken om iets te kopen wat al een tijdje op je verlanglijstje staat. Het bedrag bij je spaargeld zetten is natuurlijk ook een goed idee. Wat jij ook kiest, het kan altijd leuk zijn om eens een kijkje te nemen op Speelgoedfamilie.nl. Wie weet wat voor moois je er vindt.