Nu de dagen langzaam langer worden en de zon alweer wat warmer wordt, kunnen wij haast niet meer wachten. Laat de lente maar komen! En ook kinderen kijken uit naar het voorjaar. Want voor bijna alle kinderen geldt: Zodra het weer het toelaat, spelen ze dolgraag buiten. Kinderen tot ongeveer 6 jaar doen dit voornamelijk in de begrensde en vertrouwde omgeving van het huis, de tuin of de galerij. Daarna gaat de speelwereld van kinderen zich ook steeds meer verder van huis afspelen, zoals op straat, op het veldje of in de speeltuin verderop.

Speelgoed zand, strand en water


Kliederen met zand en water. Kleintjes kunnen hun plezier niet op met speelgoed zoals schepjes, emmertjes, harkjes en een gietertje. In de zandbak, buiten bij het bloemenperkje en bij echt zomers weer misschien wel in het zwembadje.

Speelgoed klimmen en klauteren


Ook klimmen, klauteren, schommelen en glijden zijn heerlijke buitenactiviteiten. Niet alleen voor kleintjes, ook voor de iets grotere kinderen is klimmen en klauteren leuk en spannend. Speelgoed als een klimrek, een glijbaan, of een schommel voor in de tuin zijn ideaal voor lekker actief buiten spelen.

Speelgoed voortbewegen


Actief buiten spelen doen kinderen ook door zich al spelende voort te bewegen. Voor kleine kinderen zijn er bijvoorbeeld de duwkar of een loopfietsje. Grotere kinderen spelen op een skippybal of gaan er op uit met de rolschaatsen, skeelers of inline skates.

Speelgoed sport & spel


Naarmate kinderen wat ouder zijn en ook verder van huis spelen, is speelgoed in de categorie 'Sport & Spel' erg geschikt. Hiervoor kun je denken aan speelgoed als rackets voor badminton, een springtouw, een vangspel of een vlieger voor op het strand of veldje..

Nou, laat dat voorjaar nu maar komen, toch?! Alvast veel buiten-speel-plezier!

Bekijk ons buitenspeelgoed.

Bron info: SpeelGoedInfo.nl